Проект за улична фитнес площадка в гр. Белене

Публикувано от: Петър Стойков на 21/01/2014

str fitВ отговор на изразени многобройни мнения на младежи относно липсата на адекватна улична площадка за фитнес в града, Фондация “Устойчиво бъдеще” поде инициативата за създаване на такава. Ние проучихме възможностите за изграждане на подобна площадка в града, както и примерното устройство и цена за такова съоръжение…

На тази база ФУБ изготви няколко проекта на площадки, които бяха представени във Фейсбук за гласуване от заинтересованите жители на Белене. Проектът, събрал най-много гласове, заедно с цялостната идея за изграждането на площадката бяха представени на общинска администрация Белене, която с ентусиазъм подхвана идеята.

На заседание на Общинския съвет бе взето принципно решение за изграждане на фитнес площадка, а експертите от администрацията подготвиха проектно предложение, което подадоха към проеграма Красива България. Ето какво публикува вестник Дунавски новини за проекта:

Спортен проект – „Изграждане на спортна площадка за фитнес на открито кв. 106 – А, УПИ І-856 по плана на гр. Белене” на обща стойност 27 317,34 лв., очаква одобрение и финансиране по програма „Красива България”, Мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места”. От Общината уточниха, че спортната площадка за фитнес на открито ще включва успоредка, лостове, стойки за лицеви опори, пейка, стъпала за подскоци и комбиниран уред.

Фитнесът на открито ще удовлетвори желанието на по-голям брой деца, ученици и младежи да спортуват. Тя ще се изгради на терен в непосредствена близост до градския стадион – кв. 106 „а”, УПИ І в гр. Белене. Площта й е около 140 м2. Ако този проект бъде одобрен, Община Белене ще участва със съфинансиране в размер на 50% от стойността на инвестицията.

Протоколът от заседанието на ОбС можете да изтеглите от тук:

WORD

Коментирай

Посетете:

Фондация "Устойчиво бъдеще"

e българска неправителствена организация с идеална цел, чийто стремеж е да подкрепя устойчивото развитие в социалната и икономическата сфера.

Twitter

    Снимки

    1000-prichini-da-se-gordeem-che-sme-balgaricollaborator-beiphoneiScene_01Снимка0225