ФУБ и ОУ „Васил Левски”с нов проект

Публикувано от: Петър Стойков на 05/09/2016

untitled-1През м. август фондация „Устойчиво бъдеще” започна работа по проект „Твоят свят е друг, а мечтите – като моите” в партньорство с ОУ „Васил Левски” – Белене..

Проектът е пилотен и се финансира от Търговско- промишлена палата – Враца в рамките на Rural DEAR Agenda – EYD 2015 (План за Обучение за Развитие на селските райони и повишаване на обществената осведоменост). Проектът е с продължителност 8 месеца и ще се реализира на територията на община Белене, като част от мероприятията ще се провеждат и в селата Петокладенци и Деков. Основната цел е създаването на нов подход към адаптивността на децата в училище и приобщаване на семействата им чрез допълнителни дейности, извън рамките на формалната образователна система.

Като партньор по проекта ОУ „Васил Левски” – Белене ще организира допълнителни образователни дейности /”Клас без възраст”/ за деца и родители, както и колективни и индивидуални срещи-обучения с учениците и техните семейства. Дейностите ще се водят от психолог, педагози от училището, лектори и ще включват теми за правата на малцинствата, равенство на половете, сексуално образование, равни възможности, екологично образование, развитие на комуникативните умения.

Чрез способите на неформалното образование ще се работи за формирането на социални умения у родители и деца за самостоятелно справяне с предизвикателствата на утрешния ден. Занятията в „Клас без възраст” ще се провеждат 2 пъти в месеца и ще са отворени за ученици, родители и близките им, без разлика на възраст, пол и социален статус.

untitled-2

 

Коментирай

Посетете:

Фондация "Устойчиво бъдеще"

e българска неправителствена организация с идеална цел, чийто стремеж е да подкрепя устойчивото развитие в социалната и икономическата сфера.

Twitter

    Снимки

    1000-prichini-da-se-gordeem-che-sme-balgaricollaborator-beiphoneiScene_01Снимка0225